Totto är torsk

Den här ministeravgången är nog värst av alla avgångar som regeringen Reinfeldt har presterat. Framförallt om man studerar ”drevet” och spekulationerna kring avgången. Diskussionerna har svängt hit och dit och idag när Aftonbladet publicerar hemligheten är resan fullbordad. Otto har förvandlats från offer till förövare på tre dagar.

I den här desperata situationen är det mycket som avslöjar sig. Otto själv har gått under jorden, eller ”exit” som det heter på liberalsvenska. Mänskligt enligt somliga. Fegt enligt andra.

Reinfeldt mörkar och förnekar. Hur affären påverkar regeringen är också det föremål för diskussion. Inte alls enligt vissa. Avgörande enligt andra.

Det är också intressant att studera hur moderater förhåller sig till Otto. Här har förmodligen Reinfeldt valt en klok linje: säg så lite som möjligt och undvik omdömen om Otto som person. Så har inte Kent Persson gjort. Det vore intressant att läsa hur Kent förhåller sig till ”Totto” idag.

Men mest skrämmande är det att läsa kommentarer som tenderar att försvara sexköp som sådant och som ensidigt skuldbelägger kvinnan som sålt sex.

I Sverige är sexköp olagligt. En regering ska kunna stå upp för de lagar som gäller, men även för lagarnas moraliska grundvalar. Sven-Otto har genom sitt handlande visat att han står för en annan moralsyn. Det vore mycket intressant att höra Beatrice Ask kommentera Littorins agerande. Eller Nyamko Sabuni. Hur känns det att ha drivit jämställdhetsfrågor i samma regering som en torsk?

Annonser

Ett svar to “Totto är torsk”

  1. HumanLabRat Says:

    Bra inlägg! Själv undrar jag om regeringen snart ska ge direktiv via Arbetsförmedlingen att sjuka ska jobba på bordell? Vore ju inte helt osannolikt med denna regering, de tycks vara kapabla till vad som helst!

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: