Avhoppet blir en affär

Vändningarna går snabbt när turerna kring Littorins avgång kan följas i realtid via nätet. Den överhängande frågan är vad karln har gjort för något. Sedan finns det två intressanta bifrågor.

1. När kommer hemligheten att avslöjas?
2. Vem kommer att avslöja den?

Kommer Reinfeldt att försöka tysta ner affären? Kommer det i så fall att innebära att allmänheten inget får veta? Vad får i så fall det för konsekvenser för Reinfeldts höga popularitetssiffror?

Kommer Aftonbladet att bryta tystnaden? Det är svårt att säga A utan att säga B. Varför avvaktar man? Press utifrån? För lite på fötterna?

Eller kommer Littorin själv att träda fram i ljuset för att ge sin version av vad som hände? Som det verkar nu har han gått under jorden och lämnat offentligheten.

Ansvaret verkar alltså ligga på Reinfeldt trots allt. Kommer statsministern att svara på frågan som alla idag ställer sig? Om inte – varför inte?

Processen efter avgången har en del märkliga inslag. Reinfeldt har helt kort verkställt Littorins begäran om avsked, helt utan några tacksamhetsbetygelser för en god insats. Med Littorin försvann också ett knippe tjänstemän från departementet. Hur kommer det sig? Är de inblandade på något sätt? Utrensningen av bilder och uppgifter på regeringens hemsida har gått väldigt fort. Det är som om personen aldrig har funnits i historien. Det luktar grovstädning lång väg.

Vad är det han har gjort egentligen?

Annonser

Ett svar to “Avhoppet blir en affär”

 1. Hans Lennros Says:

  LITTORINS LEDTRÅDAR:

  Reinfeldt säger i dagens kvällstidningar att det rör sig om en gärning 2006 där fängelse ingår i straffskalan och att Littorin ska få terapi för detta. Alltså ska dessa två kriterier vara uppfyllda: straffbart + behandlingsbart

  Då kan det bara handla om tre ting: 1) sex 2) droger eller 3) pengar.

  Pengar: för att det ska vara straffbart med fängelse och behandlingsbart rör det sig om förskingring pga spelberoende.

  Droger: det påstås att Littorin inte spottar i glaset så om det rör alkohol har han nyligen kört i fyllan, annars är det knark

  Sex: han har hyrt prostituerade vid flera tillfällen (en gång är ingen gång)

  SANNOLIKHETSANALYS

  Förskingring: om det inte gäller enormt stora belopp hade saken tystats ner till efter valet och han hade fått en chans att åtrebetala beloppet. Dessutom är han för känd för att kunna dölja ett spelberoende (frånsett om han spelat bort stora summor online, men kontrollen av interna medel är alltför god).

  Fyllekörning: Folkpartiets riksdagsledamot och ekonomiska talesman Karin ”Promille” Pilsäter åkte fast inför senaste valet (februari 2006) och försvann ur politiken. Det blev extra pikant för att hon satt i Systembolagets styrelse. Hon ljög om att det enbart berodde på att hon hade druckit kvällen innan. Har man 0,3 promille halv tio på förmiddagen så var man rejält full kvällen före (tyder på alkoholproblem). Små människor som Karin nyktrar till fortare varför hon måste ha druckit på morgonen = alkoholproblem. Därför tog hon time-out. Det är orättvis att kalla henne ”Prommillesäter” eftersom om hon bara hade väntat en halvtimme med att sätta sig bakom ratten så hade hon klarat sig. Hon blev inte stoppad i en fast rutinkontroll utan blev anmäld av en bekant för att hon skulle vakna upp och ta tag i problemet med spriten. Det lär hon numera ha gjort varför Regeringen förordnade henne för ett halvår sen som ny statssekreterare i Utbildningsdepartementet. Ifall detta var Littorins brott så hade det reddan kommit ut.

  Sexköp: Littorin hade omvälvande personliga relationer med f.d. frun och en älskarinnna (nuvarande sambo) vid förra valet. Innan dessa bitar föll på plats kan han gått till horor. Detta är den mest sannolika orsaken och stämmer med hans eget uttalande häromdagen: ”Jag är inte snövit”. Men då måste han var ohyggligt dum om han sparat bevisen i fyra år. Han kan dock ha följt med i svepet mot ett tillslag mot traffiking där bevisen sparats och fått en förvarning av polisen (vilket i sig är en skandal).

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: