Teorier om Littorin

Arbetsmarknadsministern var politiskt förbrukad. Han har inte gjort särskilt bra ifrån sig i sin politiska gärning och hans politikområde är ett totalt misslyckande. Det skulle bli mindre utanförskap och fler jobb och det blev precis tvärtom. Littorin är ytterst ansvarig för detta och kan därför bli en belastning i valrörelsen.

Utåt är det privata förhållanden och medias omänskliga behandling av honom och hans barn som anförs som de enda och främsta skälen. Media hakar på. Måste man vara stålman för att kunna vara minister? Ställer vi orimliga krav? Som om det skulle vara särskilt stor press på Littorin av alla ministrar. Som om pressen på alla som drabbats av hans utslagningspolitik skulle vara mindre påfrestande.

Vårdnadstvister är aldrig roliga. Inte för någon. Är man en offentlig person och ansvarig för hela Sveriges arbetsmarknadspolitik kan man få räkna med mediabevakning. Vårdnadstvister och mediabevakning är ingen trevlig kombination.

Men om man inte är intresserad av att bli bevakad bör man kanske satsa på något annat än att bli minister. Ministrar utan mediabevakning är ett ganska ovanligt fenomen.

När det gäller själva vårdnadstvisten har vi nog inte läst det sista om detaljerna i den. Att en minister avgår därför att tvisten inte ska bli offentlig gör den knappast mindre intressant.

Annonser

Ett svar to “Teorier om Littorin”

  1. Hans Lennros Says:

    Sverige är ett av de få länder där skilsmässa och vårdnadstvister av hävd inte lyfts fram i media. Både Göran Person och Carl Bildt skilde sig och gjorde upp om vårdnad av barn när de var i offentlighetens ljus. Ingen skrev om det så allmänheten visste inget. Littorins vårdnadstvist hade således inte nyhetsvärde om det inte förekommit något speciellt. Som att han kidnappat barnen (vilket han inte torde haft möjlighet till då han är så välbevakad av media). Ifall han slagit sin fru 2006 så hade ett åtal varit offentligt för länge sen.

    Vad han gjort gäller något som *kan* ge fängelse men som han inte blivit åtalad för på fyra år. Då blir det ganska snävt och utesluter misshandel, fyllekörning, kokainanvändning, försnillning men inte om han trasslat med ”köpesex”. Flera av de fall som uppmärksammas nu hände för flera år sen.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: