Ett mönster börjar framträda

Robert Boström är nummer två i ordningen av politiska sekreterare för Sverigedemokraterna som mot sin vilja har fått avsluta sin anställning. Det är nu alltså andra gången på kort tid i landstingets långa historia som detta händer, mig veterligen. Bägge gångerna har det hänt i samma parti. Den gemensamma nämnaren i konflikterna stavas David Kronlid.

Av Boströms kommentar att döma ligger det ekonomiska intressen och fult spel bakom petningen. Boströms efterträdare, Lennart Johansson, bekräftar på sin blogg att det ”går fult till i politiken”.

Som en parentes kan nämnas att hälsningen till Robert är ett av få inlägg på Lennarts blogg som inte andas extrem anti-islamism.

Makt och pengar. Det är klassiska storheter. I händerna på ett litet främlingsfientligt parti utan demokratisk tradition kan de komma att växa sig ohanterliga. Om Sverigedemokraterna i Örebro redan nu skakar av interna konflikter och utrensningar, hur ska det då bli i framtiden?

De historiska erfarenheterna visar att den nationella rörelsen i Sverige har svårt att hålla sams internt. I Örebro kryddas det förhållandet med ett generöst partistöd och ett konfliktomgärdat oppositionsråd. Förutsättningarna för det totala sammanbrottet verkar vara gynnsamma.

Som utanförstående SD-kritiker ska det bli mycket intressant att följa den fortsatta utvecklingen.

Annonser

Ett svar to “Ett mönster börjar framträda”

 1. Lars Flemström Says:

  Ett mönster börjar framträda, och den gemensamma nämnare stavas David Kronlid. Boström säger sig vara trött på fjäskande idioter. Det har han varit själv, av precis de orsaker som han anklagar sin efterträdare för. Men det var bara en tidsfråga innan Boström, som till skillnad mot utlandssvensken Kronlid, verkligen är svensk och dessutom intelligent, skulle framstå som ett för stort hot mot Kronlid. Det är ju valår. Och precis som sina förebilder bland utländska fascistledare vill Kronlid vara den enda stjärnan.

  Missionärssonen Kronlid kommer från samma extrema frikyrkomiljö som Helge Fossmo. De har samma nacissistiska personlighet med drag av storvulen psykopati. Charmiga och munviga. Extremt manipulativa. Bland sina partikamrater i SD har Kronlid uppträtt som den har är uppfostrad i främmande länder till att vara: Den vita missionärssonen i negerbyn.

  Sin lilla anknytning till Sverige går inte till det typiskt svenska, till de egenskaper som vi svenskar är stolta över, och som bidragit till att så många invandrare har valt att komma till just Sverige, den svenska mentalitet som vi gärna ser att våra invandrare anpassar sig till: Demokrati, solidaritet, konfliktlösning genom samtal och en viss jovialitet.

  Min fråga till Kronlid under februari 2007 är lika aktuell nu som någonsin: Vem vill ha en jugoslavisering av Sverige?

  Har vi etniska konflikter med invandrarna? Ja, men hur löser vi de problemen? Som svensk arbetarrörelse, som faktiskt är en ganska så stor del av Sverige, alltid har gjort, genom solidaritet? Eller genom importerad ultranationalism? Genom demokrati och delaktighet eller genom toppstyrda antidemokratiska politiska rörelser, som aldrig kan få en folkmajoritet med sig?

  Kronlids fientlighet mot Sverige och svenska folket blottlades i hans första alternativbudget för landstinget, där han ville avskaffa den svenskproducerade kulturen till förmån för massproducerad utländsk kulturimperialism i form av CD och video. Kulturarbetare är parasister menade Kronlid, som själv avlönas med skattemedel. Jag förmodar att Boström, som dock är skolad under Mikael Janssons tid som SD-partiledare, har haft fullt upp med att hjälpa Kronlid med sin ansiktslyftning. Den offentliga debatten under de senaste två åren, har ju inte handlat särskilt mycket om vad SD – och Kronlid – egentligen vill, utan om hur synd det är om denne autokrat.

  Jansson kastade ju ut nazister och rasister ur SD. Men det är de grupperna som Kronlid stödjer sig på. Helt perifera grupper i det svenska samhället. Internt inom partiet har Kronlid ljugit till sig partiledningens stöd genom ta åt sig äran av framgångarna i landstingsvalet. Vilket dock var resultat av många års arbete av framför allt Daniel Spiik, som efterträdde Jansson som distriktsodförande.

  Det framgår ju av vad Boström själv skriver att han här slitits ner av de ständiga intrigerna och beskyllningarna. Ändå är Boström ung och frisk.
  Och det blir direkt skrattretande när Kronlid, som själv behöver minst en dag för att skriva en artikel som en person med normal känsla för svenska språket skriver på två timmar för dålig arbetsprestation. Har Kronlid lyckats med något annat än att tigga till sig uppgifter, som gjort honom till spindel i nätet, för att sedan lägga ut på andra, ”på fjäskande idioter”, som Boström uttrycker det?

  Ni som vill veta bakgrunden kan läsa vad Martin skrev på sin gamla blogg 19 februari 2007, se: http://martinsblogg.blogspot.com/2007_02_01_archive.html

  Martin skrev flera inlägg i februari -mars 2007. Där framgår också hur Eva Sunqvist, numera landstingsråd för kd, misslyckas med att distansera sig från KD. Och Kronlid har ju rätt uppväxtmiljö (pappan missinär) för de sekulariserade sekteristerna i kd:s Örebro-distrikt. Var det inte hon som framförde Kronlids förtal mot mig till SD:s partisekreterare Björn Söder?

  Men jag tycker det är en tragedi att SD:s politiska motsåndare idisslar SD:s partiprogram, som är en fasad utåt, i stället för att se bakom fasaden. Sedan Mikael Jansson kickades som partiledare styrs SD av sitt Skånedistrikt, som är relativit starkt eftersom SD i Skåne har sugit upp lokala partier som velat bryta ut Skåne ur Sverige. Med partiledarskiftet har kommit en fränare ton mot invandrare och i synnerhet muslimer.

  När partiprogrammet talar om ”assimilering” av invandrare, använder partiföreträdare en retorik som verkar i motsatt riktning, dvs skärpta motsättningar mellan etniska svenskar och invandrare. Man häller bensin i stället för vatten på de etniska konflikterna. Min egen naiva tanke att förena en invandringspolik-kritisk linje med demokrati och respekt för alla i Sverige boendes människovärde, har förbytts i sin motsats.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: