Svensk ungdomsarbetslöshet ökar mest!

Och nu har även Rapport noterat detta. Orsaken är att det är lätt och billigt att säga upp unga i Sverige. 27,3 procent i ökningstakt. Det är makabra siffror. Särskilt med tanke på att det gäller unga människor på väg ut i livet. Många unga hamnar nu i kategorin ”oönskade” och får se sina drömmar spolierade och sin självbild rejält ifrågasatt. Allvaret i situationen kan inte nog betonas. En del av ökningen beror på den internationella lågkonjunkturen, men att ökningen av ungdomsarbetslösheten är betydligt större i Sverige än i övriga Europa beror på regeringens politik.

En ansenlig andel av ungdomarna har blivit arbetslösa i onödan – på grund av Borg, Littorin och Reinfeldt.

Sist vi hade en situation som den här hade vi också en borgerlig regering. Då hette statsministern Carl Bildt. Det kanske är dags att uppdatera SSU:s kampanjslogans från den tiden:

”Gör Reinfeldt arbetslös innan du själv blir det”
och
”Game over!”

Till sist en reflektion över det märkliga i att Sverige nu får jobbkris, välfärdskris och budgetunderskott för andra gången i rad när vi har en borgerlig regering. Eller vad säger Kent Persson? Visst kan slumpen falla sig så att en högerregering har otur en gång, men knappast två, eller?

Annonser

%d bloggare gillar detta: