Integritetsfrågorna behöver ett bättre parti

Det är synd att så viktiga frågor som integritet och upphovsrätt ska behöva torgföras av ett elitistiskt och toppstyrt parti som leds av en uppblåst högerextremist.

Piratpartiets program tar upp många viktiga frågor på ett i många stycken väldigt klokt sätt. Min uppfattning är att ganska mycket av detta kan lyftas in i en socialdemokratisk integritets- och upphovsrättspolitik. Det ligger naturligt i ett socialdemokratiskt förhållningssätt att värna den personliga integriteten och att problematisera upphovsrätten när den drivs så långt att den sätter upp hinder för utvecklingen och hotar människors hälsa.

Men när det gäller själva Piratpartiet så består det uppenbarligen inte bara av ett principprogram. Man har dessutom begåvats med en överintelligent partiledare. Detta Mensa-ämne har nu på DN debatt gjort klart att man kommer att ställa upp i kommun- och landstingsval, men att man kommer att ställa höga krav på sina företrädare. Som hr. Falkvinge skriver: ”partiets styrelse kommer att ställa mycket hårda krav på de lokala organisationer som vill ställa upp i lokala val, och bara låta de mest kvalificerade gå vidare till att skaffa landstingsblå och kommunalvita valsedlar i september 2010 bredvid de riksdagsgula.

Piratpartiet kommer med andra ord att bli ett elitistiskt och toppstyrt parti och skiljer sig därmed från de etablerade partierna som har en mer upparbetad intern partidemokrati. Så här långt verkar till och med Sverigedemokraterna vara mer demokratiska.

Som lök på laxen placerar sig Falkvinge långt till höger om moderaterna på den politiska höger-vänsterskalan. Ultrakapitalist är ett ord han själv använder om sin politiska position.

Sammantaget är det en oroväckande bild som tonar fram. Toppstyrning, elitism och överintelligenta ledare är inte attribut som brukar förknippas med demokrati och demokratiska partier. Att denna suspekta partikonstruktion nu seglar in i maktens korridorer riggade med integritets- och upphovsrättsfrågor är ett demokratiskt problem. Särskilt som man inte har redovisat vad fartyget förvarar i sina lastutrymmen.

Annonser

Ett svar to “Integritetsfrågorna behöver ett bättre parti”

  1. minata Says:

    Plussa på att Piratpartiets högst betalda tjänsteman är HAX! HAX är också Frihetsfrontens ordförande. Frihetsfronten som organisation är socialdemokratins värste fiende.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: