Kvitto på kampanjen

Högerpressen och den missnöjda vänsterns samarbete har gett resultat. Även om den senaste opinionsundersökningen från Demoskop har dålig reliabilitet finns det anledning att ta den till intäkt för att det högljudda ifrågasättandet av Wanja har gett återverkningar i opinionen. I kombination med frånvaron av kritik mot Svenskt näringsliv och borgerliga ministrar verkar mediarapporteringens vinklingar och prioriteringar vara avgörande för hur opinionsvindarna slår.

Därför finns det starka skäl för LO:s ledarskikt att tänka sig noga för, både när man agerar i styrelser och när man tecknar löne- och pensionsavtal inom de egna leden.

Sverige är på väg in i massarbetslöshet och vi har en borgerlig regering som aktivt avstår ifrån att ta ansvar för sina medborgare. På område efter område halkar Sverige efter i traditionella paradgrenar som jämställdhet, jämlikhet, fackliga rättigheter och ersättningsnivåer i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen – allt på grund av medvetna val från det högerimpregnerade ministerkabinettet. Allt detta hamnar i skymundan när uppmärksamheten istället riktas mot orimliga pensionsavtal med koppling till LO.

Vad ska man säga? Skärpning, för helvete! Ska vi förlora valet på grund av egna tabbar?

Annonser

3 svar to “Kvitto på kampanjen”

 1. www.kentpersson.se Says:

  Det är erat eget fel, skyll inte på andra. Nu är ni mindre än moderaterna, känns det bra?

 2. Lena Johansson Says:

  Detär klart att för oss allra flesta LO-medlemmar är ju det här fantasiavtal och vi stödjer dem definitivt inte. Att jobba som ombudsman där vi dagligen tragglar med ogina arbetsgivare blir man ju heligt förbannad men mest besviken. Jag har alltid fått lära mig att aldrig gå med på något som jag inte kan stå för inför våra medlemmar, det har gällt och hållt i alla mina fackliga uppdrag. Ska det vara så förbannat svårt??!!

  Till Kent Persson vill jag bara säga: Nu, ja! men det är en dag i morgon ockdså…

 3. Martin Says:

  Lena: Tack för din kommentar. Det är tråkigt när medlemmarnas frustration på det här sättet riktas mot LO-ledningen istället för mot den borgerliga regeringen eller ogina arbetsgivare. Det finns mycket att bli frustrerad över i dagens Sverige. LO-toppens agerande har inte gjort det enklare att rikta ilskan åt rätt håll och det är synd. Att Wanja har skapat så starka reaktioner i de egna leden beror mycket på att hon är omtyckt och har ett starkt förtroende. Då blir besvikelsen desto större än när borgerliga ministrar gör precis vad man kan förvänta sig.

  Kent: Tack för din statsmannamässiga reflektion.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: