Lämna tillbaks väskan!

När Erik Almqvist, ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, på ett hotfullt sätt avslöjar journalisten från SR:s radioprogram Kaliber aktiverar det en kedja av något som kan misstänkas vara mer eller mindre olagliga handlingar.

Sverigedemokraterna beslagtar helt bryskt reporterns väska som innehåller kamerautrustning, mobiltelefon, en plånbok med pengar, kreditkort och reporterns körkort. Den väskan har ännu inte återlämnats. En klar misstanke om stöld med andra ord. Att väskan beslagtagits utan reporterns medgivande föranleder även misstanke om olaga tvång.

En kvinnlig sverigedemokrat har också lurat till sig ett nyckelkort till reporterns hytt genom att vid informationsdisken utge sig för att vara reportern. Här finns anledning att misstänka egenmäktigt förfarande och urkundsförfalskning.

Sedan har flera sverigedemokrater utan att knacka tagit sig in i reporterns hytt när reportern inte varit där, vilket ger anledning att misstänka olaga intrång eller inbrott.

Erik Almqvist försvarar dessa handlingar med att sverigedemokraterna misstänkte sig vara utsatta för en vänsterextrem infiltratör. Han tycker vidare att ganska långtgående metoder är berättigade i det läget. Situationen beskrivs av Erik Almqvist som ”extrem” och det ger Sverigedemokraterna en ”moralisk rätt” att använda de metoder som man använde sig av, enligt Erik Almqvist.

Nu vet ingen var väskan har tagit vägen. Förundersökningen har lagts ner i brist på bevis.

Händelsen väcker många frågor och min förhoppning är att inte bara Sveriges Radio, utan även rättsväsendet går till botten med det som har hänt. För den som tar del av inspelningarna från övervakningskamerorna blir det ganska uppenbart att Sverigedemokraterna verkar ha tagit sig väldigt stora friheter i sitt sökande efter vänsterextrema infiltratörer.

Två frågor.
1. Anser Sverigedemokraterna att extrema situationer ger just Sverigedemokrater en moralisk rätt som står över gällande lagstiftning?
2. Var är väskan?

Annonser

%d bloggare gillar detta: