Till en internetkrämare

Hejsan!

Jag har fått mitt ADSL-abonnemang avstängt i förtid och undrar hur det blir med min kompensation för de merkostnader och besvär som ni har åsamkat mig genom detta.

Bakgrunden är att jag ska byta adress den första februari och av den anledningen ville jag säga upp mitt abonnemang hos er. Detta meddelade jag er tidigare i höstas. Under december månad gjorde vi upp om tid för avslutande av abonnemanget och jag har här ett skriftligt bevis på vad vi kom överens om. Avslut skulle ske den sista januari. Efter det att vi hade gjort den överenskommelsen fick jag en räkning som gällde tiden fram till 20:e februari. Den räkningen har jag betalat, trots att den innefattar 20 dagar utan internet.

Strax före jul slutade uppkopplingen att fungera. Jag ringde er support och fick tipset att köpa en ny splitter. Jag försökte förklara att vi inte har ändrat något i maskinvaran och att internet har fungerat tidigare med exakt samma konfiguration, men ni stod på er. Om det inte skulle vara splittern det var fel på så ”kan det vara bra att ha en i reserv”, tyckte ni. Era tekniker vill att man börjar med att byta den delen så att de inte ska behöva göra felsökningar i onödan, fick jag förklarat för mig.

Lydig som man är körde jag de 6 milen fram och tillbaks till Siba och köpte en splitter för 100 kronor. Tyvärr var det som jag trodde. Det gjorde ingen skillnad. Så istället för att era tekniker utsattes för risken att göra en felsökning i onödan fick jag köra 6 mil i onödan och köpa en splitter i onödan. Er kundpolitik går tydligen ut på att lägga över allt risktagande och alla eventuella merkostnader på kunden istället för att ta ansvar själv och vara lite serviceinriktad.

Nästkommande vardag ringde jag upp er igen. Efter 20 minuter i telefonkön fick jag till slut reda på att ni hade stängt av vårt abonnemang och att det var där felet låg. Detta var tydligen oåterkalleligt och ni skulle återkomma när ni visste vem som hade gjort fel.

Uppriktigt sagt så är jag inte intresserad av vem som har gjort fel eller hur det kan komma sig att det har blivit så här tokigt. Jag nöjer mig med att få tillbaks pengarna jag har betalat för den internet-tjänst som jag inte fått samt ersättning för de merkostnader och utlägg som ni har åsamkat mig och som tydligen var helt onödiga. En extra kompensation för all tid som gått åt till att ringa och skriva e-post skulle också vara välkommen.

Allt besvär som har uppstått på grund av att internet inte har fungerat under julhelgerna får jag leva med, antar jag. I mitt fall innebar det att jag fick tillbringa flera lediga dagar på jobbet för att kunna kolla mail och göra klart arbetsuppgifter som jag hade tänkt sköta hemifrån under helgerna.

Med detta hoppas jag att det har framgått vad jag förväntar mig från er sida. Några ytterligare ursäkter eller förklaringar behöver ni inte slösa tid på. Jag kommer i alla fall inte att anlita er igen.

Hälsningar,

Annonser

%d bloggare gillar detta: