Varning för Sverige!

Temperaturen stiger i den Nordamerikanska presidentvalskampanjen och anklagelserna som kastas mellan kandidaterna duggar tätt. I ett mindre nogräknat ögonblick råkade Obama avslöja sig med kommentaren ”spread the wealth around”, vilket McCain har utnyttjat flitigt i debatten som ett slags bevis för att Obama har något lurt i kikaren. I USA är det allmosor som gäller – att rika delar med sig av fri vilja till fattiga och att dessa fattiga uttrycker en enorm tacksamhet för denna generositet. Omfördelningssystem av normalt civiliserat Europeiskt snitt betraktas som kommunism. Allmosor ska det vara, inte solidaritet.

Så när Obama säger att han vill sprida rikedomarna till fler tolkas det som något negativt. Skattehöjningar för rika är otänkbart i detta McCarthyismens förlovade land. Ingen vill förknippas med något som överhuvudtaget påminner om socialism. Sverige anförs som ett avskräckande exempel på vad som händer när samhället socialiseras och folket trycks ned under ett enormt skattetryck.

Något mer specifikt om hur till exempel Svensk sjukvård fungerar, jämfört med den Nordamerikanska, verkar inte vara relevant i sammanhanget.

Annonser

2 svar to “Varning för Sverige!”

 1. bjorn Says:

  Jag trodde tidigare att s var goda . Men har nu ändrat mig. Det är fler än prästerna som ska förlora sin pension (tjänstefel). Läkare till socialsekreterare till psykiatriker (förstås= bluff som Pravda artikel påstod ang psykoanalysen).
  Straff så Irans straffmetoder (hugg av det som förleder som det står i bibeln – och tidigare var straffgrund i väst)

  Dom ska hungra å gå med tiggarstav på gatorna
  Även en sosse (som uppbär ett sådant förtryck – och aparthheidsystem) borde förlora sitt jobb. Skickligare å få med arbetsgivare (sparka åt helvete mao)

  Sd med 10% är vad jag hoppas på inför valet
  Man måste bemöta packet för vad det är (ett mördar – och lögnpack). I affärer med rätt metod att visa på psykologisk moral.
  S kvinnorna förstår vilka horor dom är.
  Och s männen skräms till tystnad (inte minst dom som bär upp med s k titlar , som läkarkåren, s besmittad)
  Väck med pensioner (HD dom outsourcing= s läk överutskriver mediciner tex antibiotika som är sammankopplad med ökad infektionsrisk). Ändå håller packet på.

  Inte ett öre från framtida generationer och ofödda.

 2. Martin Says:

  Hej Björn!

  Jag skulle gärna svara, men tyvärr förstår jag inte vad du menar.

  You totally lost me. Sorry.

  /Martin

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: