Äntligen en vettig skolsatsning!

Vad är det för skillnad mellan Björklunds skolpolitik och socialdemokraternas?

– Erfarenheterna från verkligheten!

Vad skolan behöver är inte hårdare disciplin och mer utsortering, utan fler lärare och bättre pedagogik. Dokumentären om 9A är ett bevis på det. All pedagogisk forskning är ett annat bevis. Jan Björklunds lögner om skolkrisen är ett tredje bevis.

Sofia Larsen (c) är skeptisk till mer pedagogik i skolan. Vad skolan behöver är inte fler lärare, utan sänkta arbetsgivaravgifter. Nästa år blir det därför inga satsningar på grundskolan med borgarnas budget. Sänkningen av arbetsgivaravgifterna räknas som en satsning. Men de minskade skatteintäkterna räknas inte som en minskning. Att summan av kardemumman blir mindre resurser till skolan håller man tyst om.

Det gäller att presentera hela ekvationen, inte bara pluskontot. Av Sofia Larsens resonemang kunde man tro att Major Björklund har gett hela regeringen lektioner i folkpartistisk matematik.

Överlag känns det ändå betryggande att socialdemokratin återigen har tagit initiativet i utbildningsfrågan, och den här gången med en socialdemokratisk utbildningspolitik.

Annonser

%d bloggare gillar detta: