Märklig logik

Det var inte så längesedan det moderata oppositionsrådet Kent Persson var ute i media och skrev att moderaterna satsar mer på primärvården än socialdemokraterna. Primärvården som i stort sett är den enda verksamhet som går med överskott (10 miljoner). Där ska moderaterna satsa ytterligare 20 miljoner.

I samma vända förnekade Kent att moderaterna har lagt ett besparingsprogram på 100 miljoner på sjukhusen. Det var inte sant, löd påståendet. Även om det står svart på vitt i moderaternas budget att det är på det viset

I lördags skev Kent i en av länets tidningar att nu måste det till krafttag mot underskotten i vården. Moderaterna har tidigare föreslagit åtgärder (100 miljoner, möjligtvis?), men dessa har avslagits av socialdemokraterna. Fy och skam!

Alltså, man blir helt paff. Ena stunden har moderaterna inte lagt några förslag på besparingar, utan det är satsningar som ska till. Andra stunden är det minsann dags att dra åt svångremmen för det har moderaterna hävdat hela tiden.

Var är logiken? Och hur länge ska dessa farsartade utspel få hålla på innan någon moderat med lite heder sätter sig ner med Kent och förklarar att den sortens taktik inte håller i längden?

Eller gör den det?

Annonser

%d bloggare gillar detta: