Avundsjuk på kommunfullmäktige

Igår rapporterade Nerikes Allehanda från kommunfullmäktige. Fem olika ämnen togs upp.

– Fyrahundra nya p-platser vid Södermalmsplan
– Ny debatt om råare politiskt tonläge
– Ingen fullständig rättighet till heltid
– Lång diskussion om antalet fritidspolitiker
– Bara flaggning på kvinnodagen

Och dessutom en spalt, ”Frågor i fullmäktige”, med fyra citat från fullmäktigestolen.

I förrgår rapporterade Allehanda från landstingsfullmäktige. Ett ämne togs upp.

– Medborgarförslag ska snabbas på.

Lite naivt undrar jag om det inte borde finnas ett allmänintresse också om vilka andra diskussioner som fördes i länets högsta beslutande organ. Om landstingets miljömål, till exempel. Eller om det faktum att Sverigedemokraterna konsekvent röstade på borgarnas och miljöpartiets förslag. Eller kanske om revideringen av det handikappolitiska handlingsprogrammet.

Vi höll på en heldag. Medborgarförslagsfrågan upptog en mindre del av förmiddagen. Av rapporteringen från fullmäktige att döma kunde man få för sig att landstingets enskilt viktigaste fråga just nu är var i den politiska organisationen som medborgarförslagen ska diskuteras.

Annonser

Ett svar to “Avundsjuk på kommunfullmäktige”

  1. Lars Flemström Says:

    Om sd konsekvent röstade med de borgerliga, kan ju sd-väljarna i nästa val rösta borgerligt. Sd har gjort sig själva överflödiga. Sedan håller jag förstås med om att rapporteringen från landstingsmötet är aningen mager. Men att allting går sin gilla gång är ju ingen nyhet. Och inget av partierna i landstinget driver ju på om förändringar där det verkligen behövs. Även de borgerliga partierna har gjorts sig överflödiga. Det är min bestämda åsikt att en dålig politik inte är majoritetens fel, utan oppositionens fel.

    Varför har vi flerpartystem? Naturligtvis för att oppositionen ska utmana majoriteten! Om man lyssnar på debatten i landstingsfullmäktige, så är det snarare inlägg i en riksdagsvalrörelse, som man hör, än en debatt om de allvarliga brister som faktiskt finns i landstingets verksamhet.

    De s k oppositionspartierna har drabbats av värre hemmablindhet och försvarsattityd (”vi måste försvara vårt landsting mot de okunniga medborgarna”) än majoriteten.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: