Moderaterna slår in öppna dörrar – igen!

Jaha, nu har alltså det moderata oppositionsrådet Kent Persson upptäckt att rätten till heltid är en viktig jämställdhetsfråga. Grattis! Det har vi i landstingsmajoriteten känt till i flera år och även arbetat för. Under 2008 kommer vi att ha uppnått målet att alla som vill ha deltid också ska ha möjlighet till det. Än en gång slår moderaternas främste företrädare i länet in öppna dörrar i landstinget.

Tidigare har ju Kent gjort liknande utspel, som till exempel när han föreslog kvällsöppet på vårdcentralerna och gick ut med påståendet att man inte har kvällsöppet på någon vårdcentral i länet, trots att flera vårdcentraler vid det tillfället hade kvällsöppet. Tack vare politiska direktiv från socialdemokraterna, skall tilläggas.

Eller när han föreslog samägande av Karlskoga lasarett med Värmland, kort efter att landstingsstyrelsen redan fört den diskussionen och kommit långt i en avsiktsförklaring.

Min kritik handlar inte om själva förslaget – det är jättebra om Kent Persson nu har ändrat sig och är beredd att gå på den socialdemokratiska linjen. Men att sätta i system att påstå eller insinuera att landstinget inte gör något på ett område och sedan föreslå en lösning som om den vore ny trots att den inte är det – det tycker jag är ohederligt.

I de borgerliga partiernas budget finns inga förslag om heltider. I den budget som gäller för 2008 och som (s), (v) och (c) står bakom kan man läsa följande:

”Goda anställningsvillkor i vid mening har stor betydelse, exempelvis ska heltidsanställningar erbjudas till dem som så önskar.”

Och i landstingets jämställdhetsplan (som moderaterna ställt sig bakom) står det att

”De medarbetare som önskar heltidsarbete ska erbjudas sådan…”

Antingen är Kent Persson väldigt okunnig om de beslut som han varit med och fattat i landstingsfullmäktige eller så har han lagt sig till med en väldigt otäck propagandametod som bygger på att insinuera osanningar och skapa förvirring hos väljarna.

För övrigt ska det bli väldigt intressant hur Kent hanterar det förhållande att han tycker en sak i landstinget och tvärtom i kommunen. Där har kommunfullmäktigeledamot Persson varit med och avskaffat rätten till heltider. Snacka om hyckleri.

Annonser

%d bloggare gillar detta: