Sverigediktaturerna

I tidigare inlägg och på Nerikes Allehandas debattsida har jag försökt visa hur Sverigedemokraternas ståndpunkter strider mot FN:s konvention om mänskliga rättigheter. I olika sammanhang har företrädarna för detta parti hävdat att det inte är sant, utan att man ställer upp för dessa rättigheter. Efter Aktuellts senaste granskning har det dock blivit helt uppenbart att både partiets program och partiledarens uttalanden är otvetydigt antidemokratiska. Jag blev faktiskt själv förvånad över hur tydligt sd går ut med dessa ställningstaganden. Enligt en folkrättsjurist på Amnesty skulle Sverige tvingas lämna FN om vi införde Sverigedemokraternas förslag.

Sverige ska alltså skicka tillbaks flyktingar till sina hemländer även om de riskerar att bli utsatta för tortyr eller andra kränkningar av sina mänskliga rättigheter.

Åsiktsfriheten ska också begränsas. Har man en för stark muslimsk identitet ska man inte kunna bli svensk medborgare.

Religionsfriheten begränsas genom förbud mot moskéer och annan ”för svensk byggnadstradition främmande arkitektur”

Detta sista gjorde mig alldeles kallsvettig. Den arkitekturintresserade Führern hade förmodligen inte kunnat formulera det så mycket tydligare själv.

Sverigedemokraterna är inte bara främlingsfientliga och antidemokratiska. De använder nationalitetsbegreppet på ett sätt som ger entydiga associationer till den nazistiska idétraditionen. Att ett sådant parti nu har fått fäste i flera av landets demokratiska församlingar är en ren skymf mot både demokrati och mänskliga rättigheter. Vårt svenska demokratiska folkhem har förorenats av något väldigt osvenskt. Det är inte harmlösa patrioter som har intagit taburetterna. Bakom den oskyldiga framtoningen kan man ana ljudet av marschkängor.

Annonser

Ett svar to “Sverigediktaturerna”

  1. Martin Says:

    Om man får ta sig friheten att kommentera sig själv hade jag nog i dagsläget valt en annan rubrik på det här inlägget. ”Antidemokraterna” passar bättre. Men det är mer en fråga om vad man har för stilistisk smak.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: