Ska det vara så svårt?

Ewa Söderberg, landstingsordförande i Västernorrland, ritar troll med pratbubblor, rapporterar Dagens Samhälle (7/2007). En pratbubbla innehåller följande sammanfattning:

– Offentlig sjukvård tjänar på att folk är friska
– Privat sjukvård tjänar på att folk är sjuka…

Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

Annonser

2 svar to “Ska det vara så svårt?”

 1. Ruben Hansson Says:

  Martin
  Du vet, och jag vet att alla sådana förenklingar är fel. Varför framhärdar du här – och på NA Debatt – med detta svart/vita synsätt?
  När kommer förresten svaret på mitt mothugg på NA Debatt?

  Ruben

 2. Martin Lind Says:

  Även om man bygger ett komplext system av privata vårdgivare som får ersättning per patient så gäller min förenkling. Ju fler sjuka patienter, desto mer i ersättning. Vad är fel i detta? Menar du att privat vård förlorar på att folk är sjuka? Det är nog mer fel i så fall.

  Ditt ”mothugg” uppfattade jag som en humoristisk recension. Det fanns inget särskilt att bemöta eller svara på.

  Bland de faktauppgifter du refererade till såg jag inget som talar emot den bild jag har försökt ge i tidigare sammanhang. Du använder själv citatet ”fri etablering av privat vård med fri tillgång till offentlig finansiering verkar kostnadsdrivande”, vilket är precis vad jag brukar skriva.

  Om jag själv ska recensera mina diskussioner med Kent Persson må jag säga att refererandet till fakta i målet ensidigt sköts av undertecknad. Persson har aldrig hänvisat till något annat än sina egna ståndpunkter. I den meningen tycker jag att du är orättvis som betraktar oss som jämbördiga kombattanter.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: