En amerikan om stopplagen

Jag skrev och berättade för min brevkompis Erich i St Louis att vår regering planerar att avskaffa den så kallade stopplagen och därmed öppna upp för mer vinstintressen i vården. Erich gav följande svar:

”The privitization of the medical system is another step towards the capitalistic social Darwinism, in my opinion, and can lead to a type of system that we have in America, where 50 million people have no medical insurance, and millionaires in California pay 1000 dollars per hour for superior health care. Hopefully, Sweden will not bite!”

När borgarna nu håller på och byter välfärdssystem vore det kanske intressant att lyssna på dem som redan har provat den borgerliga modellen. Vinstdrivande vård är ingen utopi. Det är verklighet i stora delar av världen. Miljontals människor vet att det är ett dåligt system.

Att borgarna ändå driver på systemskiftet kan vara svårt att förstå. Inga rationella skäl talar för att det är en klok utveckling. De enda som gynnas är vårdbolagen. Alla andra drabbas.

3 svar to “En amerikan om stopplagen”

 1. Anonymous Says:

  Amerikan om (s)topplagen och Putin om Polonium…
  Lika söker lika….

 2. Anonymous Says:

  Lessen Martin, Du kan inte ljuga om detta, faktum står mot Din lögner, lessen.
  Bra FÖRSÖK DOCK…..
  Av Er socialister krossad småföretagare, numer KD.

 3. Martin Lind Says:

  En anonym själ påstår motsatsen, men har inga argument, inga exempel och inga källor.

  Om jag ljuger och det finns fakta som visar detta, presentera i så fall dessa fakta. Eller be om ursäkt för ogrundade beskyllningar.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: