34 miljoner

… så mycket pengar plockar privatläkarna ut i vinst från primärvården i Stockholm. 34 skattemiljoner. Rakt ner i aktieägarnas fickor. Och då har vi fortfarande stopplagen kvar.

Snart, när den är borta, lär vi få se betydligt större belopp segla iväg i vinstutdelningar till vårdbolagens investerare. Alltemedan Hägglund förnöjt tittar på och moderaterna i våra fullmäktigeförsamlingar upprepar den retoriska frågan ”det är väl inget fel med att göra lite vinst”.

Varje skattemiljon som går till vinstutdelning är en miljon mindre till vården. Den som äger en förmögenhet låser därmed en resurs som han hindrar andra från att utnyttja.
Hade inte de 34 miljonerna gjort större nytta i vården än i form av privata förmögenheter?
Annonser

2 svar to “34 miljoner”

  1. Tottrik Says:

    34 miljoner av sjukvårdens i Stockholm kostnad på ca 34 miljarder är 0,1%. En struntsumma, ”felräkningspengar”. Antagligen motsvarande representationsluncher och taxikostnader för landstingspolitiker och högre chefer/administratörer?

  2. Martin Lind Says:

    Ok, i så fall kan väl jag landstingspolitiker kvittera ut några miljoner extra i arvode som en liten nyårsbonus. I en budget på över 4 miljarder är väl det bara felräkningspengar. Eller?

    Problemet med de 34 miljonerna är att de snabbt kommer att växa i och med avskaffandet av den så kallade stopplagen. Hur stor andel av våra skattepengar ska gå till privata förmögenheter i vinstutdelning? Vad är rimligt? Min ståndpunkt är att ”varje skattekrona som inte används effektivt är stöld”. Felräkningspengar eller inte.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: