Signaler

Vad är det egentligen för signaler som den nya regeringen skickar ut till svenska folket?

Om de berörda ministrarna sitter kvar blir det omöjligt för regeringen att kräva av svenska folket att man ska betala skatt och TV-licens. Vid det här laget är det ju alldeles uppenbart att det inte är på grund av dumhet eller dålig ekonomi som ministrarna har tagit sig friheter. Det är av ideologiska och kulturella skäl.

Att försöka släta över saken i efterhand genom att ångra sig eller hänvisa till hur korkad man varit som ung är inte särskilt begåvat. Det bevisar bara att man dessutom tror att folk är dumma i huvudet.

Den här historien handlar inte om att missa att betala räkningar eller om att någon gång ha anlitat svart arbetskraft. Den handlar om att vi nu har ministrar som för inte så länge sedan, innan de blev ministrar, tyckte att det här med att strunta i TV-licensen eller betala svart för barnflickor är något man kan välja fritt beroende på vad man har för politiska preferenser.

I den nya regeringen finns det personer som i handling visat att de medvetet sätter sig själva över lagen och som anser att vissa lagar bara gäller för andra människor. Snacka om politisk adel.

Annonser

%d bloggare gillar detta: