Moderaterna och vården

Jag har ägnat en stor del av de senaste inläggen åt att angripa moderaterna. Det kommer jag att fortsätta göra.

Det där med att skapa trygghet för patienterna var jag tvungen att kolla upp på Kent Perssons hemsida. Där kan man läsa mer detaljerat vad det handlar om: en skattesänkning på 1000 kronor till låginkomsttagarna. Så vill moderaterna att patienternas trygghet ska bli bättre.

Vad man glömmer att skriva om är att avgifterna samtidigt ska höjas. Fem miljoner kronor extra ville man få in under 2006 på höjda avgifter. På vård. I riksdagen föreslår man höjda fackföreningsavgifter. Detta i kombination med sänkt sjukersättning, sänkt arbetslöshetsersättning och lägre lägstalöner lär inte bli någon lönsam affär för den som gladde sig åt skattesänkningen.

Lägre skatt innebär också mindre pengar till vården. Hur det drabbar låginkomsttagare skriver man inte heller någonting om.

Jag har ett stående tips till det nya arbetarpartiet: lägg ner! Ni är inte trovärdiga.

Annonser

2 svar to “Moderaterna och vården”

  1. Kent Persson Says:

    Återigen Martin du är dåligt påläst och sprider därmed medvetet eller omedvetet lögner.

    Moderaterna satsar 10 miljarder mer än regeringen till vården. Bland annat den satsningen leder till ökad trygghet i vården.

    Men som sagt, vad gör sossarna och du? Ägna tiden åt att beskriva er egen misslyckade politik istället för att sprida lögner om moderaternas politik.

  2. Martin Lind Says:

    Vi står för en solidariskt finansierad vård av hög kvalitet, fördelad efter behov. Svensk vård håller hög kvalitet i internationella jämförelser. Den är också väldigt produktiv och dessutom rättvist fördelad. Visst finns det saker som kan förbättras. Men inte genom att sälja ut vården till vinstdrivande vårdbolag, höja egenavgifterna och öppna upp för gräddfiler.

Kommentarer inaktiverade.


%d bloggare gillar detta: