Miljöpartiet och privatiseringen av skolväsendet

Ullis har helt rätt i det hon skriver om de nyligen genomklubbade besluten om fri etableringsrätt med kommunal finansiering för privatskolor och privata dagis. Det ska alltså bli ännu lättare att tjäna pengar på barnomsorg och utbildning. Indoktrineringen ska kunna påbörjas redan från spädbarnsåldern. Segregationen och intoleransen ska öka och kommunerna tvingas betala för kalaset. Helt sjukt.

Med dessa beslut blir Sverige ett av världens mest generösa länder i sin hållning gentemot privatskolor. Det är nu fritt fram för vinstdrivande bolag och fundamentalistiska sekter att öppna egna skolor och daghem och skicka räkningen till skattebetalarna. Vilket annat land hanterar sina skattemedel så ansvarslöst?

Den här utvecklingen visar att miljöpartiet är fullständigt ideologilöst och oförutsebart i alla frågor som inte handlar om miljön. Den ger också en försmak om vad som skulle hända om borgarna vann valet.

Min förhoppning är nu att väljarna ser vad en röst på miljöpartiet innebär för möjligheterna att fortsätta utveckla den svenska modellen. Är man missnöjd med att regeringens politik inte är tillräckligt socialdemokratisk hjälper det i alla fall inte att rösta på miljöpartiet.

Annonser

%d bloggare gillar detta: