Borgarna och arbetslöshetstalen

Det är ett evinnerligt tjat från borgarna om hur stor arbetslösheten egentligen är. Alla räknas in i gruppen arbetslösa: personer i åtgärd, personer i utbildning, personer som är förtidspensionerade, personer som är sjukskrivna och personer som inte står till arbetsmarknadens förfogande. Summa: 17,1 procent.

Att skriva upp arbetslöshetstalen på det här sättet är mer än bara svartmålning. Det handlar om att definiera om hela begreppet. På så vis blir inte effekten så påtaglig om borgarnas arbetsmarknadspolitik skulle bli verklighet. För om man sänker ersättningsnivåerna, höjer avgifterna till a-kassan och monterar ner hela den svenska arbetsmarknadsmodellen så kommer andelen öppet arbetslösa att öka kraftigt med nuvarande sätt att räkna. Har man redan på förhand definierat ut dem som arbetslösa blir förändringen inte lika stor.

Vad borgarna håller på med just nu är att kratta manegen för tidernas största försämring på arbetsmarknadsområdet. Dom är taggade, dom är makthungriga och dom har lagt upp planen för ett omvälvande systemskifte enligt traditionell borgerlig modell. Till er som överväger att rösta borgerligt: tänk en gång till. Om dom får makten kommer det att gå väldigt fort. Och på fyra år hinner man förstöra mycket.

Annonser

%d bloggare gillar detta: